Skip to content
Poliisiamk

Poliisikoulu kirjallinen koe

Kirjoitin aikaisemmassa postauksessani poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeiden kuntotesteistä. Nyt valotan kirjallisia kokeita ja kuinka niihin voisi valmistautua hyvällä menestyksellä. Kuntokokeiden ja kirjallisten kokeiden lisäksi pääsykokeisiin kuuluu soveltuvuustestejä. Käytännössä soveltuvuustesteihin tulee haastatteluja, psykologisia testejä, ryhmä- ja yksilötehtäviä.

Poliisikoulun pääsykoekirja

Kirjalliseen kokeeseen valmentautuminen toimii samalla valmentautumisena soveltuvuuskokeisiin. Pääsykoekirjassa erilaisissa tehtävissä toimineet poliisit kertovat työstään. Lukiessa sinun on hyvä pohtia omia ajatuksia poliisin ammattiin liittyen. Miksi sinusta tulisi hyvä poliisi? Oletko soveltuva poliisiksi? Kuinka jaksat haastavatkin päivät?

Poliisikoulun pääsykoekirja ”Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki. Kahdeksantoista näkökulmaa poliisin työhön” on ladattavissa ilmaiseksi pdf -muodossa tai äänikirjana poliisikoulun sivulta https://polamk.fi/valintakoekirja . Kirjaa on myytävänä paperisessa muodossa verkko- ja kirjakaupoissa.

POLAMK essee

Kirjassa on 385 sivua. Siinä on kahdeksantoista esseetä poliisien kirjoittamana. Yksi on kirjoitettu englanniksi ja yksi essee ruotsiksi. Pääsykokeen tehtävät ovat suomeksi, jos olet menossa suomenkieliseen koulutukseen ja vastaavasti ruotsiksi, jos koulutuksesi on ruotsin kielellä. Kirjallisen kokeen maksimipistemäärä on kolmekymmentä, kun koko pääsykokeen maksimipisteet sata. Merkittävä osa siis.

Hankittuasi kirjan sinun kannattaa miettiä, että millä tavalla oppisit sisällön parhaiten. Joillekin sopii käsitekartan piirtäminen lukemisen ohessa. Toinen tekee alleviivauksia samalla kun lukee tekstiä. Äänikirjan kuunteleminen voi sopia jollekin. Mieti omia lähtökohtiasi ja varaa riittävästi aikaa kirjan opiskeluun.

Kirjallisessa kokeessa kirjoitat esseen, mikä liittyy kolmeen artikkeliin. Kaksi artikkelia on kirjasta ja lisäksi saat kokeessa kolmannen artikkelin luettavaksi. Omassa kirjoituksessasi sinun tulisi vertailla esseitä annetusta näkökulmasta. Tärkeintä on, että tekstisi on selkeää ja kirjoitettu ohjeiden mukaan.

Esseen arviointi

Esseessäsi arvioidaan viittä osa-aluetta. Kuinka hyvin hallitset kirjoitusten sisällöt ja hyödynnät niitä omassa esseessäsi. Kuinka vertailet eri näkökulmia toisiinsa. Kuinka hyvin teet johtopäätöksiä ja perustelet niitä. Onko tekstisi jäsenneltyä. Kuinka selkeää, täsmällistä ja oikeakielistä esseesi kieli on.

Mieti aikaisempia kirjoituksiasi kouluvuosilta. Kuinka ne onnistuivat? Tarvitsetko opastusta esseesi kirjoittamiseen. Sopiva opettaja saattaa pelastaa tilanteen. Selkeän tekstin tuottamista voi arvioida kaverisikin. Ymmärtääkö hän ajatuksesi harjoitusesseestä?

Olemme tehneet pääsykokeeseen valmentavan koulutuksen. Siinä saat ohjelmat kirjalliseen kokeeseen ja kuntotestiin valmentautumiseen. Saat kurssin kätevästi kännykkääsi ja omaan Appii.. Pääset kurssille verkkokaupan kautta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.