Skip to content

Vuodenajoista vaihtelua

Vuoden harjoitteluja suunniteltaessa kannattaa liikunta rytmittää vuodenaikojen mukaan. Eri harjoittelumuodoilla on omat terveysvaikutuksensa. Tavallisen terveysliikkujan kannattaisi harjoittaa voimaa, hapenottokykyä ja kestävyytta ja välillä vielä huoltaa kehoa venyttelyllä tai muulla vastaavalla.

Mutta tässä vaiheessa vuotta on ilmassa paljon happea ja lenkki kauniin syksyisessä metsässä piristää mieltä ja kehoa. Vaihtela lenkkien pituutta ja tehoja. Jo kevyt puolen tunnin kävelylenkki illan hämärtyessä palauttaa ajatuksia päivän rasituksista ja antaa levollisempaa yöunta.

Kunnon salliessa lisänä voi olla toisena päivänä suoritettava intervalliharjoitus. Tee täysillä minuutti ja huilaa minuutti. Aloita vaikka kolmesta intervallista ja ota mukaan yksi veto lisää viikottain. Harjoitustapasi voi olla esimerkiksi juoksu tai kävely jyrkkään ylämäkeen.

Eri harjoitustapojen suosituksia voi käydä lukemassa ukk-insituutin sivuilta http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka. Seuraavissa artikkeleissa tarkempaa tietoa eri harjoitustavoista. Pirteää syksyä t. Heikki! (kuva: Heli Vänskä)

 

kuopio personal trainer poliisikoulutus

Syksyn treenivinkit

Kaksi helppoa sarjaa, jotka voit tehdä periaatteessa missä tahansa. Ennen räntäsateita kannattaa hyödyntää syksyn happirikasta ilmaa ja tehdä treenit ulkosalla. Jalkoja voi […]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.