Skip to content
pt

Onko Personal Trainerista hyötyä

Yhä useammat ihmiset valitsevat avukseen Personal Trainerin eli PT:n. Onko PT:n palkkaamisesta hyötyä, kun sellaiset ovat kuitenkin suhteellisen kalliita. Tuntihinta vaihtelee 50 ja 100 euron välistä riippuen PT:stä ja millaisen paketin ostat. Yleensä hinta tippuu mitä enemmän ostat tunteja kerralla. Asianmukaiset kuntotestit ja mahdollisesti kehon koostumuksen mittaaminen varmistavat harjoittelun toimivuuden ja toimivat samalla motivaation vahvistajana.

Aloittelijalle oikeat tekniikat

Varsinkin aloittelijan kannattaa varmistaa oikeat tekniikat kuntosaliharjoittelua aloitellessaan. Väärin suoritetut liikkeistä ei ole hyötyä ja jotkin liikkeet saattavat olla vaaraksi nivelille. Vapailla painoilla suoritetut liikkeet ovat monipuolisia ja haastavat kehoa monipuolisesti. Väärin suoritettuna esimerkiksi jalkakyykky tai maastaveto voivat aiheuttaa vaurioita. Tyypillisesti maastaveto pyöreällä selällä tehtynä vaarantaa välilevysi.

Ravinto ja aerobinen liikunta ovat saliharjoittelun lisäksi avain asemassa painoa pudotettaessa. Harjoittelun ja monipuolinen ravinto-ohjelma täytyy olla sovitettuna harrastajan tarpeita vastaaviksi. Sopiva nousujohteinen ohjelma varmistaa pitkäaikaisen vaikutuksen. Kokenut PT opastaa kehon huollosta venyttelyn ja kevyempien jaksojen muodossa.

Harrastajalle monipuolisuutta

Joitakin vuosia saliharjoittelua tehnyt harrastaja kaipaa usein uutta harjoitteluunsa. Tulokset ovat kenties jymähtäneet paikalleen ja intokin saattaa olla hiipumaan päin. Harjoitusliikkeitä voi vaihdella ja erilaisia suoritustekniikoita löytyy runsaasti. Viikoittaista harjoitusrytmiä sopivasti vaihtamalla tulokset saadaan nousu-uralle.

Useinkin harjoittelu ja elintavat vakiintuvat samaan uraan. Virheet ruokailun suhteen saattavat jäädä piiloon. Kokenut PT huomaa virheet ja muuttaa suuntaa suotuisammaksi. Uudet harjoitusmenetelmät ja nousevat tulokset antavat uutta intoa ja motivaatiota harjoituksen jatkamiseen. Päiväkirjat sekä ravinnon, että liikunnan suhteen antavat tarkkaa tietoa, josta asiansa osaava PT voi sitten tehdä johtopäätökset jatkon suhteen.

Kokeneempikin kaipaa tsemppausta

PT on mukana tsemppaamassa ja kannustamassa, vaikka harrastajalla olisi hyväkin osaamisen taso. Kiireinen harrastaja saattaa arvostaa hyvin suunniteltuja harjoituksia ja vaihtuvia ohjelmia. Monestikin ruuhkavuosina tai työelämän tiukkojen vaatimusten takia liikuntaa jää vähemmälle.

Asiantuntevan PT:n harjoituksiin on kuitenkin ilo tulla. Päivän mukaan harjoitus voi olla tiukkaa jumppaa tai sitten palauttelevampaa menoa. Harrastajan tehtäväksi jää vain harjoituksiin saapuminen ja päivän tilanteesta kertominen.

Koulutus ja kokemus

Sopiva koulutus ja riittävä kokemus takaavat hyvän ammattitaidon. Osaaminen ravinnosta ja monipuolisesta harjoittelusta eivät ole itsestään selviä asioita. Asiakkaan tavoitteet voivat vaihdella fitness-kilpailuista painon pudottamiseen tai pysyvään elämäntavan muutokseen. Saattaapa joku palkata PT:n varmistaakseen pääsyn vaikka poliisikouluun. Omakohtaiset kokemukset valmennettavasta asiasta antaa lisää varmuutta henkilökohtaisen valmentajan työhön.

Yleensä ensimmäinen PT-tapaaminen on ilmainen. Siinä kartoitetaan asiakkaan tavoitteet ja hahmotellaan mahdollisesti suunnitelmia tavoitteiden saavuttamiseksi. Tapaamisessa asiakas voi sitten arvioida kohtaavatko omat ja PT:n ajatukset mahdollisesti sopimuksen arvoisesti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *